Deze website verzamelt gegevens van u, maakt gebruik van cookies en externe diensten (AdSense). Vergewis u van onze algemene voorwaarden, en alsook van ons beleid ten aanzien van cookies en uw privacy. Om gebruik te maken van deze website, dient u toe te stemmen met ons beleid.

verwerpen
accepteren

Gratis parkeren dankzij meerdere parkeerschijven

Gepost op 24/06/2011 om 07:30 in algemeen door TomVSt

Iemand uit de omgeving van Beringen heeft een originele manier gevonden om parkeerwachters in blauwe zones te slim af te zijn: hij/zij plaatst meerdere parkeerschijven, zo is er altijd wel eentje die geldig is wanneer de parkeerwachter langskomt.

De wegcode zegt het volgende "... op het voorste gedeelte van het voertuig een parkeerschijf aanbrengen, die overeenstemt met het model dat bepaald is door de Minister van Verkeerswezen.". Een parkeerschijf hoeft niet noodzakelijk één parkeerschijf te zijn.

 

Beringen heeft zijn gemeentelijk reglement nu aangepast, met de clausule dat je slechts één parkeerschijf mag aanbrengen. In gemeenten waar dit nog niet is gebeurd, werkt dit wel nog.

 

Strikt juridisch

De wegcode stelt echter wel dat "De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst.". Impliciet mag je dus bij aankomst enkel correcte parkeerschijven voor je voorruit plaatsen. Het voordeel is, dat een parkeerwachter hiervoor geen boete kan geven (is voor de politie), en er in de praktijk vaak weinig van in huis komt.

Bookmark and Share