Deze website verzamelt gegevens van u, maakt gebruik van cookies en externe diensten (AdSense). Vergewis u van onze algemene voorwaarden, en alsook van ons beleid ten aanzien van cookies en uw privacy. Om gebruik te maken van deze website, dient u toe te stemmen met ons beleid.

verwerpen
accepteren

Hoe interpreteer ik de flitspalenlijst?

Laatst bijgewerkt: 15/02/2011

De flitspalenlijst is opgemaakt volgens een aantal standaarden. Hieronder worden deze standaarden verduidelijkt.

 

Flitspalen worden allereerst gegroepeerd per locatie1 (zoals één welbepaald kruispunt). Een locatie wordt gekenmerkt door een nummer en een plaatsnaam, alsook door een kleurcode die de status aangeeft (en optioneel, een opmerking betreffende deze locatie).

Een locatie bestaat vervolgens uit één of meerdere flitspalen. Zij worden gekenmerkt door een nummer (volgorde per locatie), een type, de straatnaam waar ze zich bevinden, de naam van de kruisende wegen en de toegelaten snelheid ter plaatse.

 

Legende flitspalen

 

Kleurcodes

De kleurcodes, die een welbepaalde locatie kenmerken, moeten worden geïnterpreteerd als volgt:

  •   Deze locatie is bevestigd in onze databank. Concreet betekent dit dat flits.bnet.be zelf is langsgeweest op deze plaats. We hebben de flitspalen beoordeeld, en de exacte GPS-coördinaten opgemeten.
  •   Deze locatie zit voorlopig in onze databank. Het kunnen flitspalen zijn die zijn toegevoegd aan de lijst, maar die nog niet werden bezocht, ofwel waren deze flitspalen ooit bevestigd, maar zijn er opmerkingen voor binnengekomen die een herbezoek van de plaats vereisen (mogelijk verwijderd, verplaatst, bijgeplaatst,...)
  •   Deze locatie werd bezocht, doch de flitspalen werden niet gevonden. Mogelijk zijn ze tijdelijk verwijderd (bv. door wegenwerken).
  •   Deze flitspalen werden definitief verwijderd. Ze worden niet langer opgenomen in de GPS-lijst, en verdwijnen op termijn ook uit de visuele lijst.

 

Types

Wilt u meer uitleg over de verschillende types flitspalen, bekijk dan deze veelgestelde vraag.

 

 

Opmerkingen:

1 Flitspalen enkel voor snelheid worden steeds als afzonderlijke locaties beschouwd (zelfs al staan ze amper enkele meters van elkaar).